zaterdag 22 januari 2011

Onderzoeksproject naar Ramtha en JZ Knight


Een onderzoeksproject van 18 maanden op JZ KNIGHT en RAMTHA

In 1996 en 1997, onderzocht een team van 18 wetenschappers JZ, RAMTHA en de studenten van de school. Er werden herhaaldelijk 8 gestandaardiseerde fysiologische, psychologische en gedragskundige tests uitgevoerd op JZ en 6 studenten die al lang in de school zijn.

Deze wetenschappelijke conferentie getiteld: `In Search of Self: The Role of Consciousness in the Construction of Reality` (Op zoek naar het zelf: De rol van bewustzijn in de constructie van realiteit) gehouden in Yelm, Washington, onderzocht de resultaten van het onderzoek.

“JZ KNIGHT is geen bedriegster”, zei de teamleider Dr. Stanley Krippnes, psycholoog en toonaangevend parapsychologisch wetenschapper in de VSA.

Volgend op de conferentie, publiceerden Dr. Stanley Krippner en Dr. Ian Wickramasekera een paper in 1998 getiteld: `Het fenomeen Ramtha: Psychologische, Fenomenologische en Geomagnetische gegevens in `The Jounal of the American Society for Psychical Research`, volume 92. Echter ze voegden de fysiologische gegevens niet toe.

EEN NIEUWE PAPER IS NU ONLINE BESCHIKBAAR:
SYMPATHISCHE REACTIVITEIT GEDURENDE MEDITATIE
door Joan H. Hageman, Ph.D., Stanley Krippner, Ph.D., Ian Wickramasekera II,
Psy.D. in Subtle Energies & Energy Medicine.
Volume 19. Nummer 2 : http://www.issseem.org/storejournals.cfm
Lees het volledige artikel op de rambenelux website : klik hier

DRIE PSYCHOLOGISCHE FACTOREN
Vergeleken bij de algemene bevolking, scoorden de deelnemers hoog in absorptie (openstaan voor ervaringen) en dissociatie (de frequentie en intensiteit van het dissocieren van zijn omgeving).
De derde factor wordt omschreven als mentale grenzen . Mensen met 'dunne grenzen':
• Zijn meer geneigd om open, gevoelig en kwetsbaar te zijn.
• Ervaren gemakkelijk “twilight” staten van bewustzijn
• Ondrukken geen oncomfortabele dingen
• Isoleren gedachten niet van gevoelens
In tegenstelling, zijn mensen met `dikke grenzen` adaptief, goed georganiseerd, punctueel, betrouwbaar, verantwoordelijk en efficient; echter zij kunnen rigiede worden en niet meer in staat zijn te veranderen.

De conclusie van deze paper: SYMPATHISCHE REACTIVITEIT GEDURENDE MEDITATIE
“Onze sleutelbevindingen belichten de bruikbaarheid in het verhelderen van de mogelijkheden van meditatieve stijlen (C&E) die het positieve gebruik benadrukken van absorptie, dissociatie, en doorlaatbare grenzen voor individuen die een groter vermogen hebben om cognitief te focussen bij het aangaan van gezondheidsproblemen”

Koop nu de DVD “ In Search of the Self “ met alle informatie van het onderzoek : klik hier

Bekijk de informatie op de officiele Ramtha website : klik hier